Oslo 20141022. Mikhail Khodorkovskij taler under Oslo Freedom Forum 2014 onsdag morgen. Han taler mot korrupsjon i Russland. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Russisk politi har aksjonert mot kontorlokalene til opposisjonsbevegelsen Open Russia i Moskva.

Politi tok torsdag seg inn i kontorlokalene til opposisjonsbevegelsen Open Russia og skal ha beslaglagt telefoner, datamaskiner og kameraer. Politiet gikk også til aksjon mot privatadressene til flere av de ansatte i bevegelsen.

Ansvarlig redaktør for nettstedet Open Russia, foreldrene til bevegelsens styreformann, Alexandr Solovjov, nettsidens administrator og datteren til en ansatt er blant dem som ble rammet i aksjonen.

annonse

Aksjonen ble fulgt av den russiske TV-kanalen Ren TV, og bilder derfra viser ansatte som blir lagt i bakken av russisk politi.

Solovjov uttalte torsdag at russiske etterforskere ser aksjonen i sammenheng med skattesaken mot den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij fra 2003, som i dag lever i eksil i Europa. Open Russia er finansiert av Khodorkovskij.

Solovjov festet tilsynelatende liten lit til den forklaringen.

annonse

– Jeg var i åttende klasse da den saken pågikk, bemerket han på Twitter torsdag.

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon