EDITORS NOTE: Graphic content / Pakistani devotees gather around the bodies of blast victims after a suicide bombing near a sufi shrine in the Gandawa area of Jhal Magsi district on October 5, 2017. A suicide bomber blew himself up outside a Sufi shrine in Pakistan's restive southwest on October 5, killing 13 people and wounding at least 20 others, officials said. The incident took place in the Jhal Magsi district of the oil and gas rich Balochistan province, bordering Iran and Afghanistan. / AFP PHOTO / STR / GRAPHIC CONTENT
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst 18 mennesker er drept i et selvmordsangrep mot en sjia-helligdom i Pakistan, opplyser pakistanske myndigheter.

Angrepet skjedde torsdag ettermiddag i en avsidesliggende landsby i Balutsjistan-provinsen i det sørvestre Pakistan.

– En selvmordsbomber sprengte seg selv etter å ha blitt stanset av politi som var på vakt utenfor helligdommer. 18 mennesker ble drept, deriblant tre barn, sier Balutsjistan-provinsens innenriksminister Akbar Harifal.

Minst 27 mennesker ble såret, og tilstanden er alvorlig for flere av dem.

Flere hundre mennesker var samlet ved helligdommen for å delta i en seremoni da selvmordsbomberen slo til.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, men ekstremistgruppa IS og andre IS-lojale grupper har tidligere gjennomført flere angrep rettet mot sjiamuslimer i Pakistan.

I 2005 ble den samme helligdommen utsatt for et bombeangrep. Da mistet 35 mennesker livet.

Den olje- og gassrike Balutsjistan-provinsen grenser til Iran og Afghanistan.

NTB-AP-AFP-DPA
(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]