A Qatar airways plane is pictured on the tarmac at Arbil airport, in the capital of Iraq's autonomous northern Kurdish region, on September 28, 2017. All foreign flights to and from the Iraqi Kurdish capital Arbil will be suspended from Friday, officials said, as Baghdad increases pressure on the Kurds over this week's independence referendum. / AFP PHOTO / SAFIN HAMED
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det kan få alvorlige konsekvenser å oppføre seg bøllet og uhøflig på et fly. Det har den 36 år gamle pub-eieren fra Sør London, Joseph Berslin, fått oppleve. Etter å ha rablet «Død over Allah» på engelsk på armlene i et Qatar Airways fly på vei til Heathrow, og droppet en lapp med samme beskjeden mellom to medpassasjerer, kan han nå regne med en periode bak lås og slå i et engelsk fengsel, fremgår det av en artikkel i Evening Standard.

Joseph Breslin var ifølge avisen sliten og trøtt på slutten av en flytur der business-klassen ikke levde opp til hans forventninger. Dessuten oppfattet han det slik at to nabopassasjerer med vilje sprayet parfyme i områder hvor han satt for å plage ham. Han ble så irritert at han skrev «Død over Allah» på armlenet på setet, og rablet omtrent det samme, pluss kritikk av bruken av hijab, på en serviett som han lot falle ned mellom de to arabiske medpassasjerene.

En av de ansatte om bord la merke til skribleriene på armlenet og oversatte også lappen til medpassasjerene fra engelsk til arabisk. De skal ha blitt skremt. Pub-eieren ble arrestert da han gikk av flyet, og forleden dag måtte han stille opp i et engelsk rettslokale og svare for sine synder. Den endelige dommen vil falle på slutten av denne måneden, men dommeren gjorde det ifølge Evening Standard klart at han måtte regne med fengselsstraff. Hun betegnet hans oppførsel som svært støtende og ubehagelig.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]