Prostituert kvinne sitter på sofa. Nettingstrømper og røde sko. A prostitute sitting on a sofa. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svensk politi har startet innledende etterforskning av sugardating-nettstedet «Rich Meet Beautiful».

Nettstedet fikk i september massiv oppmerksomhet for en reklamekampanje i Norge hvor studenter ble lokket med muligheten for null kroner i studielån hvis de datet en såkalt sugar daddy.

Siden den gang har selskapet fått kritikk for en lignende kampanje i Belgia, og nå har altså svensk politi fattet interesse for nettstedet, skriver ABC Nyheter.

– Jeg har bestemt for å innlede etterforskning for å se om dette dreier seg om hallikvirksomhet, sier Thomas Ahlstrand hos den internasjonale påtalemyndigheten i Göteborg til avisen.

Anmeldt

Tidligere har selskapet som driver nettstedet, Digisec Media, blitt anmeldt for hallikvirksomhet i Norge av kvinnegruppen Ottar.

Daglig leder Sigurd Vedal i Digisec Media avviser påstandene om hallikvirksomhet.

– Påstanden om at dette er «fordekt prostitusjon» er helt ute av kontekst. De forstår ikke hva sugardating handler om, sa han til NTB tidligere i september.

– Forbud mot prostitusjon

Til ABC Nyheter sier han at tjenesten har 30 fulltidsansatte som døgnet rundt håndhever brukervilkårene. Han sammenligner tjenesten med andre sosiale nettverk.

– Vi er på lik linje med Facebook, YouTube, Twitter og Instagram der brukeren skaper innholdet, og derfor er ansvarlig for å følge loven. De rensker opp tusenvis av ulovlige copyright-opplastinger. Vi gjør det samme, sier han til ABC Nyheter.

– Våre brukervilkår definerer hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt på Rich Meet Beautiful. Vi har 18-årsgrense og forbud mot prostitusjon og alle former for salg av seksuelle tjenester, understreker Vedal.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]