TRONDHEIM 20161205. Alteret i Byåsen kirke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturdepartementet vil fjerne tilskuddet til trossamfunn som krenker andres religionsfrihet. Departementet ønsker også å verne «barns oppvekstvilkår».

I et høringsnotat til ny lov om tros- og livssynssamfunn foreslår Kulturdepartementet at trossamfunn som rammer andres religionsfrihet, kan nektes tilskudd. I notatet kommer det også fram at trossamfunn som «organiserer eller oppmuntrer til oppvekstvilkår for barn som er klart skadelige, skal nektes tilskudd».

– Vi er kjempeglade for dette forslaget, sier Hilde Langvann, daglig leder i Hjelpekilden, en støttegruppe for religiøse avhoppere, til Vårt Land.

Langvann vil likevel at departementet skal være mer konkrete og ønsker at trossamfunn som kobler tro med sykdom skal straffes. I tillegg ønsker den daglige lederen at trossamfunn som fryser ut religiøse avhoppere, skal miste tilskuddet.

Departementet presiserer i høringsnotatet at punktet om oppvekstvilkår skal ramme krenkelser som ikke nødvendigvis er lovbrudd, men som likevel er alvorlige nok til at tilskuddet bør trekkes.

– Det er alvorlig å krenke andres rettigheter, men det vil være umulig å beskrive noen eksempler. Det blir opp til kontrollmyndighetene, og i siste instans domstolen, sier statssekretær Bård Folke Johansen (H).

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]