Illustrasjon. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Tre menn på 18 år må svare for flere tilfeller av vold og tyverier ved to videregående skoler i Oslo når de neste uke må møte i tingretten.

De tre tiltalte var bare 17 år da de i første halvår i år skal ha begått de påtalte forholdene. To av dem møter i Oslo tingrett med verger når rettssaken starter i Oslo tingrett mandag.

Med stoler og kosteskaft skal alle tre ha slått og sparket en jevnaldrende elev inne i et klasserom ved Etterstad videregående skole i januar før de truet til seg guttens mobiltelefon og 200 kroner. Før de gikk skal de ifølge tiltalen ha sagt til offeret at han dagen etter skulle betale dem ytterligere 3.000 kroner.

En av de tiltalte er også tiltalt for å ha utøvd vold mot en elev ved Ulsrud videregående skole i mars. Da skal han ha grepet tak i kjeven på offeret og dunket hodet hans i veggen slik at det oppsto en hjernerystelse.

Også en av de andre tre tiltalte er tiltalt for å ha forfalsket innkallinger og dokumenter som skulle bevise timer hos tannlege og lege som dokumentasjon på at han hadde fravær fra Ulsrud skole.

Ulsrud videregående skole har vært i mediebildet en rekke ganger det siste året. Flere tilfeller av vold og gjengoppgjør i skolegården, salg og bruk av cannabis har vært omtalt. Rektor David Dunlop skrev ifølge TV 2 et notat til skoleledelsen i Oslo om vold og trakassering på skolens område.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]