Catalan regional police chief Josep Luis Trapero leaves the national court in Madrid, Spain, Friday, Oct. 6, 2017. Spain's National Court is questioning two senior officers of Catalonia's regional police force and the leaders of two pro-independence civic groups who have been placed under investigation for sedition, a case over preparations for an Oct. 1 referendum on independence. (AP Photo/Paul White)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Catalonias politisjef og to separatistledere slapp varetekt da de fredag møtte i retten i Madrid, anklaget for tjenestenekt.

Politisjef Josep-Luis Trapero og lederne for to store separatistgrupper, Jordi Cuixart og Jordi Sanchez, ble beordret til Madrid for å avhøres om sin rolle under demonstrasjonene 20. og 21. september, vel en uke før folkeavstemningen om uavhengighet.

Ifølge anklagene unnlot katalansk politi å gripe inn for å hjelpe det spanske nasjonalpolitiet som den dagen raidet flere offentlige kontorer og pågrep en rekke katalanske tjenestemenn i forkant av folkeavstemningen.

Tusener av rasende katalanere strømmet ut i gatene i Barcelona, og spanske myndigheter hevder at de heftige demonstrasjonene vanskeliggjorde jobben til spansk politi.

Ifølge en tjenestemann ved retten skal påstandene om tjenestenekt granskes nærmere før det kan bli aktuelt med nye rettslige skritt.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]