Katalansk politisjef og separatistledere går fri

Katalan-regionens politisjef, Luis Trapero forlater retten i Madrid. Foto: AP Photo/Paul White

Catalonias politisjef og to separatistledere slapp varetekt da de fredag møtte i retten i Madrid, anklaget for tjenestenekt.

Politisjef Josep-Luis Trapero og lederne for to store separatistgrupper, Jordi Cuixart og Jordi Sanchez, ble beordret til Madrid for å avhøres om sin rolle under demonstrasjonene 20. og 21. september, vel en uke før folkeavstemningen om uavhengighet.

Ifølge anklagene unnlot katalansk politi å gripe inn for å hjelpe det spanske nasjonalpolitiet som den dagen raidet flere offentlige kontorer og pågrep en rekke katalanske tjenestemenn i forkant av folkeavstemningen.

Tusener av rasende katalanere strømmet ut i gatene i Barcelona, og spanske myndigheter hevder at de heftige demonstrasjonene vanskeliggjorde jobben til spansk politi.

Ifølge en tjenestemann ved retten skal påstandene om tjenestenekt granskes nærmere før det kan bli aktuelt med nye rettslige skritt.

(©NTB)


Publisert: okt 6, 2017 @ 1:00 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.