Haugesund 20171006. Robert Mood er enstemmig valgt til ny president i Norges Røde Kors på Landsmøtet i Haugesund fredag. Foto: Jan Kåre Ness/ Røde Kors / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere forsvarstopp Robert Mood er valgt til ny president i Norges Røde Kors. Han overtar etter Sven Mollekleiv.

– Jeg takker ydmykt for tilliten landsmøtet har gitt meg. Jeg vil bli Norges Røde Kors’ president fordi jeg er overbevist om at frivillig innsats for å avdekke, hindre og lindre nød er noe av det fineste og viktigste vi har. Innsatsen de frivillige i Røde Kors legger ned, er viktig for å styrke lokalsamfunnene, sier den nyvalgte presidenten i en pressemelding.

– Jeg håper å bidra med erfaringene fra inn- og utland for å videreutvikle Norges Røde Kors og være en ambassadør for alle våre frivillige, fortsetter Mood, som fredag ble enstemmig valgt på organisasjonens landsmøte i Haugesund.

Mood ble generalinspektør for Hæren i 2005, før han tok flere profilerte internasjonale oppdrag. Han gikk av med pensjon som generalløytnant og sjef for Den norske militærmisjonen i Brussel (NATO).

I fjor fikk han Fritt Ords ærespris «for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet».

Mood overtar vervet etter Sven Mollekleiv, som går av etter ni år som øverste leder.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]