AP Photo/Hassan Ammar, File
annonse
annonse

Hundrevis av sivile er drept i Syria, og hundretusenvis av mennesker mangler tilgang på helsehjelp etter at flere sykehus skal være ødelagt.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) uttalte torsdag at Syria står overfor den verste voldsbølgen siden desember, da regjeringsstyrker og opprørere kjempet om Øst-Aleppo.

– Vi har sett en bekymringsfull økning av militære operasjoner som samsvarer med et høyt antall sivile dødsfall, sa lederen av komiteens delegasjon i Syria, Marianne Gasser.

annonse

Ifølge ICRC rapporteres det nå om hundrevis av sivile dødsfall, samt flere ødelagte skoler og sykehus. Ti sykehus skal ha blitt skadd over en tidagersperiode, og hundretusenvis av mennesker mangler tilgang på helsehjelp.

– Sykehus skal aldri være mål for militære angrep, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Norges Røde Kors.

Han møtte selv folk som har flyktet fra Deir ez Zour og Raqqa for to uker siden.

annonse

– Fortsatt er over halvparten av Syrias innbyggere på flukt i sitt eget land, og hver dag er det stadig nye som må flykte fra kampene, sier generalsekretæren.

Volden mellom regjeringsstyrker og rivaliserende opprørsgrupper i sentrale, nordlige og østlige Syria har blitt mer intens den siste uken, og noen leirer i den nordlige provinsen tar nå imot over 1.000 sivile som flykter fra kampene daglig.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon