Sverige satser på mannsfri musikkfestival etter bølge av overgrep mot kvinner

Bråvallafestivalen 2016. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix

Festivalen Statement har nå blitt finansiert med 500 000 innsamlede kroner, sier initiativtaker, komiker og programleder Emma Knyckare på Instagram, ifølge Aftonbladet.

“Statement” skal være en festival helt uten menn, verken på scenen eller som publikum skal menn slippe til. Konseptet om mannsfri festival er ment som et svar på sommerens bølge av overgrep og voldtekter på musikkfestivaler som Bråvallafestivalen.

Bråvallafestivalen legges ned fra 2018 på grunn av en mengde anmeldelser om overgrep. Totalt ble det meldt om 4 voldtekter og 23 saker om seksuelle overgrep på festivalen. Det ble også meldt om en rekke andre krimielle forhold.

I ett tilfelle ble en ung jente voldtatt midt i folkehavet, foran scenen under en konsert med Håkan Hellström.


Publisert: okt 7, 2017 @ 11:47 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.