Norrköping, Sverige 20160702. Veronica Maggio på Bråvallafestivalen lørdag kveld. Fire voldtektsanmeldelser er så langt registrert av politiet under Bråvalla-festivalen i Sverige. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Festivalen Statement har nå blitt finansiert med 500 000 innsamlede kroner, sier initiativtaker, komiker og programleder Emma Knyckare på Instagram, ifølge Aftonbladet.

“Statement” skal være en festival helt uten menn, verken på scenen eller som publikum skal menn slippe til. Konseptet om mannsfri festival er ment som et svar på sommerens bølge av overgrep og voldtekter på musikkfestivaler som Bråvallafestivalen.

Bråvallafestivalen legges ned fra 2018 på grunn av en mengde anmeldelser om overgrep. Totalt ble det meldt om 4 voldtekter og 23 saker om seksuelle overgrep på festivalen. Det ble også meldt om en rekke andre krimielle forhold.

I ett tilfelle ble en ung jente voldtatt midt i folkehavet, foran scenen under en konsert med Håkan Hellström.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]