Norrköping, Sverige 20160702. Veronica Maggio på Bråvallafestivalen lørdag kveld. Fire voldtektsanmeldelser er så langt registrert av politiet under Bråvalla-festivalen i Sverige. Foto: Izabelle Nordfjell/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Festivalen Statement har nå blitt finansiert med 500 000 innsamlede kroner, sier initiativtaker, komiker og programleder Emma Knyckare på Instagram, ifølge Aftonbladet.

“Statement” skal være en festival helt uten menn, verken på scenen eller som publikum skal menn slippe til. Konseptet om mannsfri festival er ment som et svar på sommerens bølge av overgrep og voldtekter på musikkfestivaler som Bråvallafestivalen.

Bråvallafestivalen legges ned fra 2018 på grunn av en mengde anmeldelser om overgrep. Totalt ble det meldt om 4 voldtekter og 23 saker om seksuelle overgrep på festivalen. Det ble også meldt om en rekke andre krimielle forhold.

annonse

I ett tilfelle ble en ung jente voldtatt midt i folkehavet, foran scenen under en konsert med Håkan Hellström.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon