Rauma 20171006. Ordfører i Rauma Lars Olav Hustad (t.h) og Lars Halvard Blikra i NVE på pressebriefen fredag morgen etter at farenivået for ras torsdag kveld ble hevet til rødt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kaldere vær har ført til avtagende bevegelse i steinformasjonen Veslemannen. Farenivået er derimot fortsatt rødt.

Etter at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) pøste på store mengder vann over fjellpartiet fredag økte hastigheten i det ustabile fjellet. Hastigheten nådde et maksimum fredag kveld, men har siden avtatt og er lørdag målt til å være om lag 10 centimeter i døgnet.

– I en kort periode i gå hadde vi hastigheter der oppe som tilsvarer 20 centimeter i døgnet, men så roet det seg ned igjen. Det er aktivitet der oppe, men det er ganske tørt der nå, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE på en pressekonferanse lørdag morgen.

Det har vært flere steinsprang, blant annet et som var ganske stort klokka 21.45 fredag kveld.

– Vi må vurdere situasjonen utover og se an hva vi skal gjøre, sier Blikra.

Rauma kommune evakuerte torsdag de elleve beboerne i de fire husstandene som holder til i fareområdet ved Mannen. Ordfører Lars Olav Hustad (H) i Rauma sa det lørdag vil holdt et møte med geologene hvor en skal vurdere den videre situasjonen.

– Men det er fortsatt faregrad rødt, sier ordføreren.

Fjellpartiet Veslemannen er en liten del av det ustabile fjellet Mannen. Etter at hastigheten til Veslemannen økte den sist uka, ble farenivået på tirsdag hevet fra gult til oransje, og torsdag kveld rødt farenivå.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]