Members of Palestinian security forces loyal to Hamas stand guard outside the Palestinian cabinet headquarters in Gaza City October 1, 2017. REUTERS/Mohammed Salem
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– I dag morges pågrep sikkerhetsstyrker 27 år gamle Nour Issa, som er en leder for den avvikende ideologiske retningen og som kommer fra flyktningleiren Bureij sentralt på Gazastripen, blant flere andre, sier kilden.

Beskrivelsen «avvikende ideologisk retning» blir jevnlig benyttet av Hamas-tjenestemenn når de henviser til jihadister, blant annet IS.

Hamas’ sikkerhetstjeneste bekrefter på sin Facebook-side at det er foretatt flere pågripelser.

– En av den avvikende tankeretningens ledere og flere andre er blitt pågrepet, står det.

Islamistbevegelsen Hamas har styrt på Gazastripen i et tiår, men har blitt utfordret av små ytterliggående fraksjoner, noen av dem inspirert av IS, som kjemper for en strengere salafistisk tolkning av islam. Noen av disse grupperingene har også stått bak rakettangrep mot Israel og dermed brutt den uformelle våpenstillstanden som Hamas har inngått.

Hamas har tidligere pågrepet en rekke personer koblet til salafister og IS.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]