Del saken
  • 17
  •  
  •  

Den grusomme massakren i Las Vegas, der 58 mennesker ble drept og flere hundre skadet førte til spekulasjoner om den militante bevegelsen Islamsk Stat (ISIS) kunne stå bak. De tok fort på seg ansvaret, men en sammenheng mellom attentatmannen Stephen Paddock (64) og IS ble raskt tilbakevist av etterforskerne.

ISIS påstår likevel fortsatt at Paddock var deres mann og at han konverterte til islam et halvt år før massakren, skriver Newsweek 6. oktober. Nå har ISIS utgitt nye detaljer av hvordan de ifølge seg selv var organisatorene bak den dødeligste massakren  i moderne amerikanske historie, til tross for alvorlig tvil om deres involvering fra amerikanske myndigheter.

Det er i den siste utgaven av ISIS’ ukentlige nettmagasin, Al-Naba, de kommer med disse nye påstandene om at Paddock var en av deres soldater. Under tittelen “The invasion of Las Vegas” sier de at Paddocks navn som konvertitt var Abu Abdul Bar al-Amriki, og at han var “en av kalifatets soldater”. 

Skjermdump fra internett

 

– Bror Abu Abdul Bar stasjonerte seg i et rom i 32. etasje i et hotel med utsikt til konserten og åpnet ild mot folkemengden ved hjelp av 23 skytevåpen og mer enn 2000 kuler og døde, måtte Gud akseptere han, etter at han slapp opp for ammunisjon, skriver Al-Naba.

– Det er ingen indikasjon på at dette stemmer, de hevder en masse ting, sier en anonym representant for amerikanske myndigheter til Newsweek.

ISIS har fortsatt ikke fremlagt noe dokumentasjon som underbygger påstandene om at de står bak massakren i Las Vegas, eller at Paddock var deres soldat.

Las Vegas gunman Stephen Paddock. On(Courtesy of Eric Paddock via AP, File)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 17
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]