Merkel innleder koalisjonssamtaler

AP Photo/Markus Schreiber

Tysklands statsminister Angela Merkel innleder koalisjonssamtaler med Fridemokratene og De grønne.

Merkel kunngjorde dette i Dresden lørdag. Hun medga at forhandlingene blir vanskelige, men sa at målet er å stable på beina en styringsdyktig regjering.

En koalisjon mellom hennes eget konservative CDU og dets søsterparti CSU, samt liberale FDP og Grüne, kalt Jamaica-koalisjonen på grunn av de tre partienes farger svart, gul og grønn, har blitt ansett som det mest aktuelle alternativet etter at sosialdemokratene SPD trakk seg og gikk i opposisjon etter valget.

Både de liberale Fridemokratene (FDP) og De grønne (Grüne) viste interesse for slike samtaler da valgresultatet ble klart i forrige måned.

NTB-DPA
(©NTB)


Publisert: okt 7, 2017 @ 4:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.