FILE PHOTO - Hafiz Muhammad Saeed, chief of the banned Islamic charity Jamat-ud-Dawa, looks over the crowed as they end a "Kashmir Caravan" from Lahore with a protest in Islamabad, Pakistan July 20, 2016. REUTERS/Caren Firouz/File Photo
annonse
annonse

Pakistans militære bekreftet torsdag at landet har en ny plan om å integrere militante grupper inn i Pakistans mainstream politiske landskap.

Flere militante grupper som har blitt beskyldt for diverse terroraktiviteter i Pakistan, India og Afghanistan skal være en del av planen, men spesielt viktig er Milli Muslim League (MML) – et nytt militant parti ledet av den kjente islamisten Hafiz Saeed og grunnleggeren av terroristgruppen Lashkar-e-Taiba.

Saeed leder er blant annet mistenkt av både India og USA for å være hjernen bak terrorangrepene i Mumbai i 2008 som drepte 166 mennesker. Saeed er ansett som en stor sikkerhetstrussel av amerikanske myndigheter og de har utlovd en dusør på 10 millioner dollar til den som fanger han. Han har sittet i husarrest i Lahore siden januar i år.

annonse

Planen om å integrere disse militante gruppene inn i Pakistans mainstream politikk er kontroversiell, både innenfor og utenfor Pakistans grenser. Når han blir konfrontert med disse bekymringene, sier en talsmann for den pakistanske hæren, generalmajor Asif Ghafoor, at: ”Det er min forståelse at regjeringen har startet noen diskusjoner om det, om hvordan vi får dem til å bli mainstream, slik at de kan gjøre et konstruktivt bidrag.”

Gitt denne siste utviklingen, virker det ikke som Pakistan kommer til å gi etter for USAs krav om å ta et oppgjør med sine militante islamistiske grupper med det første.

 

annonse

Les mer:

Arab News. Pakistan army says plan in place to integrate militant-linked groups, 6 oktober 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon