FILE PHOTO - Hafiz Muhammad Saeed, chief of the banned Islamic charity Jamat-ud-Dawa, looks over the crowed as they end a "Kashmir Caravan" from Lahore with a protest in Islamabad, Pakistan July 20, 2016. REUTERS/Caren Firouz/File Photo
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pakistans militære bekreftet torsdag at landet har en ny plan om å integrere militante grupper inn i Pakistans mainstream politiske landskap. Flere militante grupper som har blitt beskylt for diverse terroraktiviteter i Pakistan, India og Afghanistan skal være en del av planen, men spesielt viktig er Milli Muslim League (MML) – et nytt militant parti ledet av den kjente islamisten Hafiz Saeed. Saeed er blant annet mistenkt av både India og USA for å være hjernen bak terrorangrepene i Mumbai i 2008 som drepte 166 mennesker. Saeed er ansett som en stor sikkerhetstrussel av amerikanske myndigheter og de har utlovd en dusør på 10 millioner dollar til den som fanger han. Han har sittet i husarrest i Lahore siden januar i år.

Planen om å integrere disse militante gruppene inn i Pakistans mainstream politikk er kontroversiell, både innenfor og utenfor Pakistans grenser. Når han blir konfrontert med disse bekymringene, sier en talsmann for den pakistanske hæren, generalmajor Asif Ghafoor, at: ”Det er min forståelse at regjeringen har startet noen diskusjoner om det, om hvordan vi får dem til å bli mainstream, slik at de kan gjøre et konstruktivt bidrag.”

Gitt denne siste utviklingen, virker det ikke som Pakistan kommer til å gi etter for USAs krav om å ta et oppgjør med sine militante islamistiske grupper med det første.

 

Les mer:

Arab News. Pakistan army says plan in place to integrate militant-linked groups, 6 oktober 2017.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]