Britain's Police at the scene of an incident in central London, Saturday, Oct. 7, 2017. London police say emergency services are outside the Natural History Museum in London after a car struck pedestrians. (AP Photo/Alastair Grant)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet nyanserer dermed en tidligere uttalelse der det ble sagt at episoden ikke betraktes som en terrorhendelse.

– Metropolitan Police har ennå ikke avgjort om episoden i London skal behandles som terror, sier en talskvinne for politiet.

Flere mennesker ble skadd da en personbil ved 14.30-tiden lokal tid kjørte opp på fortauet og inn blant fotgjengere utenfor Naturhistorisk museum i sentrum av London. En mann ble pågrepet på stedet.

Hvor mange som ble skadd og hvor alvorlige skadene er, er foreløpig ikke kjent. Men BBCs reporter på stedet sier hun har fått opplyst av politiet at ingen er alvorlig skadd.

Populære turistattraksjoner

Påkjørselen skjedde i Exhibition Road i Kensington rett utenfor Naturhistorisk museum. Like ved ligger Science Museum og Victoria and Albert Museum, all tre er noen av Londons mest populære turistattraksjoner.

Området rundt museene ble sperret av og Naturhistorisk museum ble evakuert.

Bilder og videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser en mann som er lagt i bakken mens politi eller sikkerhetsvakter holder ham nede. Andre bilder viser en svart bil med åpen dør og med tydelige kollisjonsskader på panseret.

En reporter fra nyhetsbyrået AFP forteller at det var mange mennesker i området og at det var tilløp til panikk da bilen kjørte inn på fortauet.

Flere bilangrep

Storbritannia har vært rammet av flere terrorangrep den siste tiden, fem angrep bare siden mars i år, og sikkerhetsnivået i landet er for tiden på nest høyeste nivå.

I tre av angrepene som har vært i London det siste halvåret, har gjerningsmennene kjørt biler i stor fart inn blant fotgjengere.

Kontoret til statsminister Theresa May opplyser at hun holdes løpene orientert om etterforskningen av lørdagens hendelse i Kensington.

NTB-AFP-AP-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]