Oslo 200050607 Noen demonstranter ble arrestert tirsdag etter at de hadde forstyrret bilkortesjen med de kongelige på Karl Johans gate, etter markeringen i Stortinget av 100 års-dagen for oppløsningen av unionen med Sverige. Aksjonsgruppen som la seg i veien for kongekortesjen , kaller seg «AMR», Aksjonsgruppa mot Rumsfeld-besøket, og sier at de ikke hadde til hensikt å skade noen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Tre personer er pågrepet etter at hundrevis lørdag samlet seg for å demonstrere mot en stand Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde satt opp i Gjøvik.

SIAN hadde planlagt å ha en stand i Jernbaneparken i Gjøvik lørdag, noe som provoserte flere av innbyggerne.

Oppland Arbeiderblad skrev torsdag at det ble startet et Facebook-initiativ som tok til orde for å samle så mange som mulig for å protestere mot standen.

Ifølge NRK hadde rundt 700 motdemonstranter møtt opp ved standen lørdag, og de hadde med seg ropert og buet da SIAN forsøkte å komme til orde.

Flere skal ha trukket helt inn til scenekanten til SIAN, slik at det var vanskelig for tilhørere av organisasjonen å komme til.

Politiet gikk til slutt mellom motdemonstrantene og standen, og etter hvert ble det høy temperatur. En politimann ble lettere skadd under en pågripelse av en motdemonstrant.

– En person fra publikum ødela installasjonen for arrangøren, vedkommende ble da fjernet av politiet. Det medførte at en folkemengde på rundt 50 personer fulgte etter politiet for å hindre politiet i å innbringe vedkommende. Det medførte også at en del av denne gjengen angrep politiet, og vi har også fått skader på minst en av tjenestemennene, sier innsatsleder i politiet, Lars Olav Stepperud, til kanalen.

Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen ble minst tre motdemonstranter pågrepet og satt i arresten i forbindelse med protestdemonstrasjonen i Gjøvik.

NRK melder ved 18-tiden at to av disse er løslatt fordi de er mindreårige.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]