People take part in mass rosary prayer in Sanctuary in Koden, eastern Poland, Saturday, Oct. 7, 2017, on the banks of Bug - border river between Poland and Belorus. Polish Catholics held rosaries and prayed together Saturday along the country's 3,500-kilometer (2,000-mile) border, appealing to the Virgin Mary and God for salvation for Poland and the world in a national event that many felt had anti-Islam overtones. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Titusenvis av polske katolikker deltok i en demonstrasjon i Polen lørdag med bønn om at Gud og jomfru Maria «må redde Polen og verden».

Den katolske kirken i Polen sier at seansen kun var et religiøst initiativ med hensikt om å be for fred i verden. Kritikere kaller det imidlertid et «åndelig våpen mot islamisering av Europa».

Titusenvis av polakker dannet menneskelige kjeder langs store deler av Polens 3.500 kilometer lange grense, fra Litauen i nord, via Hviterussland og Ukraina i øst, Slovakia og Tsjekkia i sør og sørvest til Tyskland i vest.

Krakows erkebiskop Marek Jedraszewski oppfordret i en messe i den ultrakonservative katolske radiokanalen Radio Marjya de troende til å be for at andre land i Europa må innse at det er nødvendig å vende tilbake til de kristne røttene «slik at Europa kan forbli Europa».

Datoen for demonstrasjonen var ikke tilfeldig valgt. 7. oktober feirer katolikker rosenkransens dag til minne om kristendommens seier over det ottomanske riket i slaget ved Lepanto i 1571. Lepanto var i middelalderen det italienske navnet på byen Náfpaktos i dagens Hellas.

NTB-TT-AP
(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]