FILE - In this Sept. 7, 2017, file photo, U.S. missile defense system called Terminal High-Altitude Area Defense system, or THAAD, are seen at a golf course in Seongju, South Korea. North Korea launched an intermediate-range missile that flew over Japan in its longest-ever flight on Friday, Sept. 15, 2017, showing that leader Kim Jong Un is defiantly pushing to bolster his weapons programs despite U.S.-led international pressure. (Kim Jun-beom/Yonhap via AP, File)
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Den amerikanske regjeringen har godkjent salget av det avanserte missilforsvarssystemet THAAD for 15 milliarder dollar til Saudi-Arabia.

Det bekreftet USAs utenriksdepartement fredag.

– Dette salget fremmer amerikanske sikkerhets- og utenrikspolitiske interesser, og det støtter den langsiktige sikkerheten til Saudi-Arabia og Gulf-regionen i møte med iranske og andre trusler i regionen, heter det i en uttalelse fra departementet.

THAAD står for Terminal High Altitude Area Defense og er et forsvarssystem mot mellomdistanseraketter.

Systemet har allerede blitt levert til Saudi-Arabias naboer Qatar og De forente arabiske emirater. Den siste utplasseringen av rakettforsvaret i Sør-Korea førte til at Kina leverte inn en formell protest på grunn av frykt av at systemet kan rettes mot dem.

Salget vil bli gjennomført om Kongressen ikke motsetter seg avgjørelsen i løpet av de neste 30 dagene.

(©NTB)
NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]