USA selger rakettsystem til Saudi-Arabia for 15 milliarder dollar

Foto: Kim Jun-beom/Yonhap via AP, File

Den amerikanske regjeringen har godkjent salget av det avanserte missilforsvarssystemet THAAD for 15 milliarder dollar til Saudi-Arabia.

Det bekreftet USAs utenriksdepartement fredag.

– Dette salget fremmer amerikanske sikkerhets- og utenrikspolitiske interesser, og det støtter den langsiktige sikkerheten til Saudi-Arabia og Gulf-regionen i møte med iranske og andre trusler i regionen, heter det i en uttalelse fra departementet.

THAAD står for Terminal High Altitude Area Defense og er et forsvarssystem mot mellomdistanseraketter.

Systemet har allerede blitt levert til Saudi-Arabias naboer Qatar og De forente arabiske emirater. Den siste utplasseringen av rakettforsvaret i Sør-Korea førte til at Kina leverte inn en formell protest på grunn av frykt av at systemet kan rettes mot dem.

Salget vil bli gjennomført om Kongressen ikke motsetter seg avgjørelsen i løpet av de neste 30 dagene.

(©NTB)
NTB-AFP


Publisert: okt 7, 2017 @ 2:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.