Flere omkommet i gasseksplosjon i Ghana

Bilde fra video av brannen etter eksplosjonene i Ghana. Foto: AP Photo

To kraftige eksplosjoner fant sted ved en bensinstasjon i Ghanas hovedstad Accra lørdag kveld. Flere mennesker skal være omkommet.

Bilder og videoer viser en enorm ildkule som lyste opp himmelen opp mot 100 meter opp i lufta i Legon, en forstad nordøst i Accra.

Politiets talskvinne Efia Tenge sier eksplosjonene skjedde på en bensinstasjon omkring 20.30 norsk tid lørdag. Til nyhetsbyrået AFP bekrefter hun at det dreier seg om to gasseksplosjoner.

Viseinformasjonsminister i landet Kojo Oppong-Nkrumah forteller at en tankvogn med naturgass eksploderte på en stasjon som tilhører Ghana Oil Company (Goil). Deretter fulgte det en ny eksplosjon på en bensinstasjon på den andre siden av veien.

Ni timer etter eksplosjonene har det fortsatt ikke kommet noen bekreftelse på antall omkomne og skadde fra offisielt hold.

– Dessverre er det noen dødsfall, og vi jobber for å få tallene, sa Oppong-Nkrumah til en lokal radiostasjon og la til at det er et høyt antall skadde, ifølge Reuters.

Brannvesenet har kontroll på flammene. Over 200 politibetjenter hadde også vært på stedet.

Eksplosjonene vekker vonde minner fra 2015 da 150 mennesker omkom etter at det brøt ut en eksplosiv brann på en bensinstasjon. Mange mennesker hadde søkt tilflukt på bensinstasjonen på grunn av et kraftig regnvær da brannen brøt ut.

(©NTB)
NTB-AFP-AP


Publisert: okt 8, 2017 @ 5:33 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.