A portrait of U.S. President Donald Trump is set on fire by Iranian mourners during the state funeral of Mohsen Hojaji, a young Revolutionary Guard soldier beheaded by the Islamic State group in Syria, Wednesday, Sept. 27, 2017, in Tehran, Iran. The death of 25-year-old Hojaji has struck a nerve in Iran, which has suffered casualties while its troops are deployed into Iraq fighting the Islamic State group and in Syria. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sjefen for Revolusjonsgarden, general Mohammad Ali Jafari, sier ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA at USA må holde sine styrker minst 2.000 kilometer unna om de skal være utenfor rekkevidde av iranske raketter.

USA har i dag militærbaser i flere av Irans naboland, blant dem Bahrain, Irak, Oman og Afghanistan, mindre enn 500 kilometer fra Irans grenser.

Jafari avviste ideen om å forhandle med USA om regionale spørsmål. Han gjorde det klart at om USA setter Revolusjonsgarden på sin terrorliste, vil Iran gjøre det samme med USAs hær.

USAs president Donald Trump, som lenge har lovet å trekke USA ut av atomavtalen med Iran, ser i det siste ut til kanskje å ha dempet seg litt og i stedet begynt å vurdere andre typer tiltak mot Iran og Irans allierte som Hizbollah.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]