Irans revolusjonsgarde advarer USA mot å komme for nær

President Donald Trump er upopulær i Iran. Nå advarer Irans revolusjonsgarde USA mot å ha sine styrker for nær Irans grenser. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix

Sjefen for Revolusjonsgarden, general Mohammad Ali Jafari, sier ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA at USA må holde sine styrker minst 2.000 kilometer unna om de skal være utenfor rekkevidde av iranske raketter.

USA har i dag militærbaser i flere av Irans naboland, blant dem Bahrain, Irak, Oman og Afghanistan, mindre enn 500 kilometer fra Irans grenser.

Jafari avviste ideen om å forhandle med USA om regionale spørsmål. Han gjorde det klart at om USA setter Revolusjonsgarden på sin terrorliste, vil Iran gjøre det samme med USAs hær.

USAs president Donald Trump, som lenge har lovet å trekke USA ut av atomavtalen med Iran, ser i det siste ut til kanskje å ha dempet seg litt og i stedet begynt å vurdere andre typer tiltak mot Iran og Irans allierte som Hizbollah.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: okt 8, 2017 @ 5:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.