Francis Kalifat, President of the Representative Council of France's Jewish Associations (CRIF) delivers a speech during a ceremony commemorating the 75th anniversary of the Vel d'Hiv roundup, Sunday, July 16, 2017 in Paris. French Jewish leaders are giving speeches at an emotional ceremony at the Vel d'Hiv stadium outside Paris, where French police rounded up some 13,000 people on July 16-17, 1942 before they were deported to camps. Fewer than 100 survived. (AP Photo/Kamil Zihnioglu, Pool)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I en felleserklæring trykket i Die Welt og Le Figaro lørdag sier Josef Schuster og Francis Kalifat at det ikke lenger er mulig for de jødiske organisasjonene å heve seg over politikken.

I årtier har de holdt fast på en tradisjon med å snakke med alle parlamentariske partier.

«Vi verdsetter politisk pluralisme i demokratiet. Derfor ser vi dessverre ingen mulighet til samarbeid med AfD eller Front National», heter det i Schusters og Kalifats erklæring.

I Tyskland har enkelte AfD-politikere ikke skydd unna språkbruk fra nazi-tiden, mens franske Front National har satt spørsmålstegn ved bruken av hodeplagget kippa og rituell kosher-slakting.

I erklæringen skriver de at høyreekstreme gjerne utgir seg for å være Israels og jødenes venner, mens de i virkeligheten fisker etter jødiske stemmer. Schuster og Kalifat gjør det klart at de to partiene ikke kan være noen partner for dem, og tvert imot må anses som en trussel mot jødisk levesett i Europa.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]