Jødiske organisasjoner frykter AfD og Front National

Francis Kalifat. (AP Photo/Kamil Zihnioglu, Pool

I en felleserklæring trykket i Die Welt og Le Figaro lørdag sier Josef Schuster og Francis Kalifat at det ikke lenger er mulig for de jødiske organisasjonene å heve seg over politikken.

I årtier har de holdt fast på en tradisjon med å snakke med alle parlamentariske partier.

«Vi verdsetter politisk pluralisme i demokratiet. Derfor ser vi dessverre ingen mulighet til samarbeid med AfD eller Front National», heter det i Schusters og Kalifats erklæring.

I Tyskland har enkelte AfD-politikere ikke skydd unna språkbruk fra nazi-tiden, mens franske Front National har satt spørsmålstegn ved bruken av hodeplagget kippa og rituell kosher-slakting.

I erklæringen skriver de at høyreekstreme gjerne utgir seg for å være Israels og jødenes venner, mens de i virkeligheten fisker etter jødiske stemmer. Schuster og Kalifat gjør det klart at de to partiene ikke kan være noen partner for dem, og tvert imot må anses som en trussel mot jødisk levesett i Europa.

NTB-DPA

(©NTB)


Publisert: okt 8, 2017 @ 3:23 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.