Britain's Foreign Secretary Boris Johnson (R) listens to the speech by Britain's Prime Minister Theresa May on the final day of the Conservative Party annual conference at the Manchester Central Convention Centre in Manchester, northwest England, on October 4, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannias statsminister Theresa May signaliserer at hun vurderer å nedgradere utenriksminister Boris Johnson, ifølge The Sunday Times.

Uttalelsene kommer etter at hun har fått skarp kritikk fra sitt eget parti. Til avisen sier May at det aldri har vært hennes stil å vike unna en utfordring, og at hun ikke vil begynne med det nå. Sunday Times tolker det som et signal på at hun er klar for å få inn nye ministre i sin regjering og kvitte seg med dem som har gitt henne problemer.

– Jeg er statsministeren, og en del av min jobb er å sørge for å ha de beste folkene i min regjering for å få mest ut av talentet som fins i partiet, sa May.

Ifølge kilder i torypartiet skal May endre på regjeringskabalen etter EU-rådets møte 18. og 19. oktober.

Mays administrasjon ønsker ikke å kommentere artikkelen i The Sunday Times.

Helt siden det dårlige valgresultatet i juni, der de konservative mistet sitt flertall i Underhuset, har det vært spekulasjoner om at May kunne bli utfordret som leder.

Tidligere partitopp Grant Shapps i det konservative partiet vil kaste statsminister May. Han sa fredag til BBC at han har støtte av 30 av partiets parlamentsmedlemmer, inkludert fem av partiets tidligere ministre.

– Det landet trenger nå er stødig ledelse, og det er det jeg yter, med full støtte av min regjering, sa May til britisk presse fredag ettermiddag.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]