Illustrasjonsbilde av et uvær på Vestlandet. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX .
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ekstremværet Nate har nådd USAs fastland med en vindstyrke på omkring 38 meter per sekund.

38 meter per sekund, eller drøyt 137 kilometer i timen, vil si at Nate er oppgradert til en kategori 1 orkan, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC). Det er utstedt orkanvarsel i delstatene Mississippi, Alabama, Louisiana og deler av Florida.

Det var ventet at Nate ville ytterligere tilta i styrke, men det har foreløpig ikke skjedd. Søndag morgen lokal tid sier prognosene at orkanen vil bli nedgradert til en tropisk storm.

Langs kysten av Mississippi kan det oppstå stormflo på mellom 2,1 og 3,2 meter, ifølge NHC.

Stormen svekket seg noe på sin ferd fra Mellom-Amerika i retning USA. Det ble advart mot at den kunne nå land i Mexico, men unngikk å treffe Yucatán-halvøya.

Stormen har allerede ført til dødelig flom i Mellom-Amerika. I Nicaragua førte Nate til to uker med nesten konstant regnvær. Minst elleve personer mistet livet der. I Costa Rica mistet sju personer livet. Der er 15 fortsatt savnet. I Honduras er tre omkommet og tre savnet.

Nate er den fjerde orkanen som rammer USA på to måneder.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]