Siste fase i offensiven mot Raqqa snart i gang

Foto: AP Photo/Hussein Malla, File

Den siste fasen i offensiven for å frigjøre Raqqa fra IS innledes søndag kveld, sier en feltkommandant i SDF.

Det er Ardal Raqqa i USA-støttede Syrian Democratic Forces (SDF) som ifølge Reuters sier at den siste offensiven for å ta tilbake Raqqa snart er i gang.

SDF domineres av syrisk-kurdiske YPG-styrker, men har også mange arabiske krigere, og er USAs nærmeste allierte i kampen mot IS.

Raqqa har siden 2014 vært hovedstaden i IS’ såkalte kalifat, men SDF har siden juli vært på offensiven for å gjenerobre byen. Flere nabolag som utgjør 80 prosent av byen, er allerede på SDFs hender.

Offensiven kunne igangsettes etter at amerikanske fly bombet bymuren rundt gamlebyen og sprengte to store hull i den.

(©NTB)


Publisert: okt 8, 2017 @ 5:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.