Yasin Bulbul/Presidency Press Service via AP, Pool
Del saken
  •  
  •  
  •  

Tyrkiske regjeringsstyrker støtte søndag sammen med jihadister fra al-Qaida på grensa mellom Tyrkia og Syria.

annonse

Annonse

Det var i nærheten av grensebyen Kafarlusein, lengst nord i Idlib-provinsen, at de tyrkiske soldatene og islamistene i Hayat Tahrir al-Sham utvekslet ild.

Skuddvekslingen skjedde dagen etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kunngjorde at pro-tyrkiske syriske opprørere innleder en offensiv mot Hayat Tahrir al-Sham-koalisjonen i nærmeste framtid.

annonse

Annonse

Skuddvekslingen startet da al-Sham-jihadistene åpnet ild mot tyrkiske soldater som var i ferd med å fjerne en mur langs grensa. Noen av de tyrkiske granatene rammet en flyktningleir på syrisk side av grensa.

annonse

Annonse

Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Store deler av Idlib-provinsen som i nord grenser til Tyrkia, er under kontroll av Hayat Tahrir al-Sham, en gruppe som ikke omfattes av nedtrappingen av militær aktivitet i Idlib som Russland, Iran og Tyrkia er blitt enig om.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse