(FILES) This file photo taken on September 24, 2017 shows US President Donald Trump speaking to the press while boarding Air Force One at Morristown Airport in Morristown, New Jersey. US President Donald Trump denied stoking racial tensions on September 25, 2017, insisting his charged comments that prompted a wave of symbolic protests by NFL players were about patriotism. After his verbal attacks on black athletes led players across the country to kneel in solidarity during the US national anthem at games over the weekend, the besieged US president played defense on Twitter. Trump had sparked the furor by describing NFL players who chose to take a knee through renditions of "The Star-Spangled Banner" as "sons of bitches" who should be fired. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs president Donald Trump har ikke tenkt å flytte USAs ambassade til Jerusalem ennå, sa han lørdag kveld.

På et talkshow på TV sa han at han vil gjøre et forsøk på å forhandle fram en fredsavtale mellom Israel og palestinernes før han eventuelt går videre med det omstridte løftet om å flytte ambassaden.

– Jeg skal gi det en sjanse før jeg overhodet tenker på å flytte ambassaden, sa han på talkshowet til Mike Huckabee.

Forhandlinger mellom Israel og palestinerne er en av oppgavene han har overlatt til sin svigersønn Jared Kushner, en 36-åring som ikke har noen erfaring med Midtøsten.

Alle land som har diplomatiske forbindelser med Israel, har ambassaden sin i Tel Aviv siden verdenssamfunnet ikke anerkjenner Israels krav om kontroll over hele Jerusalem.

Israel okkuperte Øst-Jerusalem og resten av Vestbredden i 1967 og annekterte den østlige delen av byen kort etter. Palestinerne vil imidlertid ha Øst-Jerusalem som hovedstad i sin framtidige stat.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]