OSLO 20170331. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) legger frem proposisjonen om barnevernsreformen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vil vente på et forskningsprosjekt før den vil vurdere et forbud mot ekteskap mellom søskenbarn.

– Dette punktet i regjeringsplattformen er vi ikke helt i mål med ennå, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne- og likestillingsdepartementet til Vårt Land.

Departementet vil vente på et nytt forskningsprosjekt fra Folkehelseinstituttet.

annonse

– Innfør forbud mot søskenbarnekteskap. Bare slik kan vi få slutt på en ordning som ikke hører hjemme i 2017. Husk, lenge var slike ekteskap forbudt i Norge, og det var det gode grunner til, sier barnelege Ingvild Heier ved Oslo universitetssykehus.

Avisen skriver at svært få etniske nordmenn som er søskenbarn, gifter seg. Men i minoritetsbefolkninger er det vanligere, og det er utbredt blant dem som har opphav i særlig Pakistan, Tyrkia og Marokko.

Tall fra Folkehelseinstituttet fra 2014 viser at av barn født i Norge mellom 1967 og 2010, og som har foreldre fra Pakistan, har så mange som 41 prosent søskenbarnforeldre – eller 7.357 barn.

annonse

Tilsvarende prosenttall for barn med henholdsvis tyrkiske og marokkanske søskenbarnforeldre, er 15,8 og 15 prosent.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon