Ludovic Marin/Pool Photo via AP)
annonse
annonse

Frankrike vil i løpet av de neste ukene åpne kontorer i Niger og Chad, der de kan vurdere om migranter har rett til asyl før de reiser fra Afrika.

Asylsentrene skal også bidra til å gi bedre informasjon til migranter i Niger og Tsjad, for å hindre tilstrømming av økonomiske migranter som uansett vil bli sendt hjem fra Frankrike, kunngjorde president Emmanuel Macron mandag.

Macron fremmet i juli et lignende forslag om å opprette et registreringssenter for migranter i Libya.

annonse

Ideen ble imidlertid raskt avvist som følge av den politiske situasjonen i det nordafrikanske landet, der kaos og anarki har gjort det mulig for menneskesmuglere å sende hundretusenvis av migranter ut på en farefull ferd over Middelhavet.

I Tsjad og Niger vil asylkandidater bli utpekt ut ifra lister fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), sier Macron etter ha snakket med UNCHR-sjef Filippo Grandi i Paris.

Den franske presidenten sier den første operasjonen, i Niger, vil bli påbegynt ved utgangen av oktober.

annonse

Macron gjentar samtidig at Frankrike ønsker å sende ut økonomiske migranter «på en mye strengere måte», og samtidig være et tilfluktssted for dem som har krav på asyl.

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon