Ludovic Marin/Pool Photo via AP)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Frankrike vil i løpet av de neste ukene åpne kontorer i Niger og Chad, der de kan vurdere om migranter har rett til asyl før de reiser fra Afrika.

Asylsentrene skal også bidra til å gi bedre informasjon til migranter i Niger og Tsjad, for å hindre tilstrømming av økonomiske migranter som uansett vil bli sendt hjem fra Frankrike, kunngjorde president Emmanuel Macron mandag.

Macron fremmet i juli et lignende forslag om å opprette et registreringssenter for migranter i Libya.

Ideen ble imidlertid raskt avvist som følge av den politiske situasjonen i det nordafrikanske landet, der kaos og anarki har gjort det mulig for menneskesmuglere å sende hundretusenvis av migranter ut på en farefull ferd over Middelhavet.

I Tsjad og Niger vil asylkandidater bli utpekt ut ifra lister fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), sier Macron etter ha snakket med UNCHR-sjef Filippo Grandi i Paris.

Den franske presidenten sier den første operasjonen, i Niger, vil bli påbegynt ved utgangen av oktober.

Macron gjentar samtidig at Frankrike ønsker å sende ut økonomiske migranter «på en mye strengere måte», og samtidig være et tilfluktssted for dem som har krav på asyl.

NTB-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]