KONIO, MALI 20090314: Markedsdag i landsbyen Konio i Dandogo Fakula kommune i Mali. Kvinner i fargerike klær. I landsbyen finnes det flere spare- og lånegrupper som er et av satsningsområdene til CARE. CARE Norge har blitt tildelt TV aksjonen for 2009 og mye av pengene vil gå til CARE sine prosjekter i Mali. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Del saken
  •  
  •  
  •  

Stadig flere barn trues av sult i konfliktherjede Mali, advarer FNs barnefond (UNICEF).

Mer enn 15 prosent av barna i det vestafrikanske landet lider nå av akutt feilernæring, og situasjonen er i henhold til retningslinjene fra Verdens helseorganisasjon dermed «kritisk».

I fjor led litt under 15 prosent av barna under fem år av akutt feilernæring i enkelte regioner i Mali, som dermed havnet i kategorien «alvorlig».

UNICEF anslår at 23.000 barn under fem år trues av akutt feilernæring i Mali i år og anslår at antallet vil øke til 165.000 neste år.

– Vi må gi livreddende behandling og sikre at hvert og ett av disse barna helt og fult kommer til hektene igjen, sier UNICEFs stedlige representant Lucia Elmi.

Hvert tiende barn som nå fødes i Mali, dør før det fyller fem år, viser statistikk fra Verdensbanken.

Landet er et av verdens fattigste, og flere væpnede islamistgrupper har fått fotfeste siden et militærkupp i 2012.

FNs fredsstyrke i landet teller i dag rundt 15.000 soldater og politifolk, 15 av dem norske, og operasjonen regnes som den mest risikable verdensorganisasjonen har for tiden.

4.000 franske soldater og 5.000 soldater fra fem afrikanske land er også på plass i Sahel-regionen, og USA har sendt spesialstyrker i et forsøk på å nedkjempe militante islamistgrupper som opererer på tvers av landegrensene.

(©NTB)
NTB-DPA

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]