KONIO, MALI 20090314: Markedsdag i landsbyen Konio i Dandogo Fakula kommune i Mali. Kvinner i fargerike klær. I landsbyen finnes det flere spare- og lånegrupper som er et av satsningsområdene til CARE. CARE Norge har blitt tildelt TV aksjonen for 2009 og mye av pengene vil gå til CARE sine prosjekter i Mali. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
annonse
annonse

Stadig flere barn trues av sult i konfliktherjede Mali, advarer FNs barnefond (UNICEF).

Mer enn 15 prosent av barna i det vestafrikanske landet lider nå av akutt feilernæring, og situasjonen er i henhold til retningslinjene fra Verdens helseorganisasjon dermed «kritisk».

I fjor led litt under 15 prosent av barna under fem år av akutt feilernæring i enkelte regioner i Mali, som dermed havnet i kategorien «alvorlig».

annonse

UNICEF anslår at 23.000 barn under fem år trues av akutt feilernæring i Mali i år og anslår at antallet vil øke til 165.000 neste år.

– Vi må gi livreddende behandling og sikre at hvert og ett av disse barna helt og fult kommer til hektene igjen, sier UNICEFs stedlige representant Lucia Elmi.

Hvert tiende barn som nå fødes i Mali, dør før det fyller fem år, viser statistikk fra Verdensbanken.

Landet er et av verdens fattigste, og flere væpnede islamistgrupper har fått fotfeste siden et militærkupp i 2012.

annonse

FNs fredsstyrke i landet teller i dag rundt 15.000 soldater og politifolk, 15 av dem norske, og operasjonen regnes som den mest risikable verdensorganisasjonen har for tiden.

4.000 franske soldater og 5.000 soldater fra fem afrikanske land er også på plass i Sahel-regionen, og USA har sendt spesialstyrker i et forsøk på å nedkjempe militante islamistgrupper som opererer på tvers av landegrensene.

(©NTB)
NTB-DPA

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon