Naser Oric, wartime commander of Bosnian Muslim forces in the area of Srebrenica and Bratunac, leaves court in Sarajevo on October 9, 2017. A Sarajevo court acquitted Naser Oric, a commander revered by many as the defender of Muslims during Bosnia's 1990s conflict but viewed as a butcher by Serbs, of war crimes charges. Oric, 50, was bodyguard to former Yugoslav president Slobodan Milosevic and is one of only a few Bosnian Muslim commanders to have faced trial for atrocities committed against Serbs. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oric (50) sto tiltalt for krigsforbrytelser i forbindelse med at han ledet de bosnisk-muslimske styrkene i Srebrenica. Han blir regnet som en folkehelt blant bosniske muslimer, mens bosniske serbere anser ham som en krigsforbryter.

Dommen er ventet å skjerpe spenningene mellom de to folkegruppene i Bosnia-Hercegovina.

En annen bosnisk-muslimsk soldat, Sabahudin Muhic, ble også frikjent av domstolen i Sarajevo mandag.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]