Muslimsk Srebrenica-kommandant frikjent av bosnisk domstol

Naser Oric. AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC

Oric (50) sto tiltalt for krigsforbrytelser i forbindelse med at han ledet de bosnisk-muslimske styrkene i Srebrenica. Han blir regnet som en folkehelt blant bosniske muslimer, mens bosniske serbere anser ham som en krigsforbryter.

Dommen er ventet å skjerpe spenningene mellom de to folkegruppene i Bosnia-Hercegovina.

En annen bosnisk-muslimsk soldat, Sabahudin Muhic, ble også frikjent av domstolen i Sarajevo mandag.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: okt 9, 2017 @ 2:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.