Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mange toppsjefer økte sine utbetalinger kraftig i fjor etter å ha mottatt mer i bonus enn i lønn fra selskapene de leder. Av de 25 sjefene med høyest bonus, var det hele 20 som hadde større bonus enn lønn, skriver Dagens Næringsliv.

Det fremgår av avisens gjennomgang av norske selskapers utbetaling av lønn og bonus inkludert aksjeopsjoner til de best betalte daglige lederne i Norge.

Professor Kjell G. Salvanes ved Norges handelshøyskole har et klart inntrykk av at bonusfesten har skutt fart de siste årene. Han tror hovedårsaken er tøffere kamp om talentene.

– Skal man sikre seg de aller beste topplederne – «superstjernene» – må man tilby høy lønn. Og da er det lett å komme med en lukrativ bonusordning på toppen av fastlønnen. Bonus blir dermed et viktig rekrutteringselement, sier han.

Han tror bonusfesten vil vedvare, men synes ikke det er opplagt at gode bonuser nødvendigvis gjør at ledere presterer bedre.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]