Utsirahøyden, Nordsjøen 20160216. Flammetårnet på Edvard Grieg-plattformen. Edvard Grieg-feltet er et oljefelt som ligger på Utsirahøyden i Nordsjøen, 180 km vest for Stavanger. Det ble påvist olje i feltet i 2007, og oljeproduksjonen ble startet opp i november 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et oljefunn på britisk sokkel er beregnet å inneholde mellom 25 og 130 millioner fat med utvinnbar olje. Funnet ble gjort ved Verbier-brønnen i Nordsjøen.

En tidligere boring på Verbier traff et vannfylt sandreservoar, og det ble derfor besluttet å foreta en ny prøveboring litt til siden for den første boringen. Det er dette sidesteget som nå har påvist forekomst av olje.

Statoil er operatør og eier 70 prosent av lisensen. De øvrige partnerne er Jersey Oil and Gas (18 prosent) og Cieco Exploration and Production (12 prosent). De skal avgjøre om funnet er lønnsomt.

– Dette er et oppmuntrende resultat for Statoil og det britiske teamet. Vi har påvist olje i et sandreservoar av god kvalitet og med gode reservoaregenskaper, men mye arbeid gjenstår, sannsynligvis også avgrensning, for å fastslå de utvinnbare volumene, sier Jez Averty, Statoils letedirektør i Norge og Storbritannia i en pressemelding.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]