In this July 24, 2017 photo, President Donald Trump speaks about healthcare in the Blue Room of the White House in Washington. Trump is allowing more employers to opt out of providing no-cost birth control to women by claiming religious or moral objections, issuing new rules Friday that take another step in rolling back the Obama health care law. (AP Photo/Alex Brandon)
annonse

USAs president Donald Trump har sendt Kongressen en liste med krav til innvandring. Blant ønskene er en grundig gjennomgang av ordningen om oppholdstillatelse.

annonse

Trump-administrasjonen krever 10.000 flere ansatte i innvandringsmyndighetene, bygging av grensemuren til Mexico og en gjennom gang av «green card»-ordningen, som gir oppholdstillatelse til USA. Til gjengjeld vil administrasjonen godkjenne en ny reform for å beskytte unge innvandrere under DACA-programmet.

annonse

Det hvite hus ønsker å begrense familiebaserte «green cards» til kun å gjelde ektefeller og mindreårige barn til amerikanske statsborgere og lovlige permanente borgere. De ønsker å skjerpe immigrasjonssystemet, øke avgiften for grenseoverganger og gjøre det lettere å deportere gjengmedlemmer og barn uten ledsagere. I tillegg vil de gå gjennom asylordningen.

Obama-ordning

Listen kommer som spesifikke krav som Det hvite hus forventer å få implementert om de skal signere en ny DACA-reform.

annonse
annonse

Trump har opphevet denne ordningen, Deferred Action for Childhood Arrivals, og gitt Kongressen seks måneder på å finne en erstatning. Programmet ble innført av tidligere president Barack Obama for å beskytte hundretusener av mindreårige som ble tatt med ulovlig til USA.

Motstand

– Denne prioriteringen er nødvendig for å dempe de rettslige og økonomiske konsekvensene av å innvilge DACA-mottakere. Vi ber om at disse reformene blir inkludert i all lovgiving angående statusen for DACA-mottakere, sier Det hvite hus’ leder for juridiske anliggender, Mark Short.

De fleste demokrater er imot flere av kravene. I en felles uttalelse sier Demokratenes ledere i Senatet og Representantenes hus, Chuck Schumer og Nancy Pelosi, at listen «går langt forbi det som er akseptabelt» og at den viser ingen forsøk på kompromiss.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.