In this July 24, 2017 photo, President Donald Trump speaks about healthcare in the Blue Room of the White House in Washington. Trump is allowing more employers to opt out of providing no-cost birth control to women by claiming religious or moral objections, issuing new rules Friday that take another step in rolling back the Obama health care law. (AP Photo/Alex Brandon)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs president Donald Trump har sendt Kongressen en liste med krav til innvandring. Blant ønskene er en grundig gjennomgang av ordningen om oppholdstillatelse.

Trump-administrasjonen krever 10.000 flere ansatte i innvandringsmyndighetene, bygging av grensemuren til Mexico og en gjennom gang av «green card»-ordningen, som gir oppholdstillatelse til USA. Til gjengjeld vil administrasjonen godkjenne en ny reform for å beskytte unge innvandrere under DACA-programmet.

Det hvite hus ønsker å begrense familiebaserte «green cards» til kun å gjelde ektefeller og mindreårige barn til amerikanske statsborgere og lovlige permanente borgere. De ønsker å skjerpe immigrasjonssystemet, øke avgiften for grenseoverganger og gjøre det lettere å deportere gjengmedlemmer og barn uten ledsagere. I tillegg vil de gå gjennom asylordningen.

Obama-ordning

Listen kommer som spesifikke krav som Det hvite hus forventer å få implementert om de skal signere en ny DACA-reform.

Trump har opphevet denne ordningen, Deferred Action for Childhood Arrivals, og gitt Kongressen seks måneder på å finne en erstatning. Programmet ble innført av tidligere president Barack Obama for å beskytte hundretusener av mindreårige som ble tatt med ulovlig til USA.

Motstand

– Denne prioriteringen er nødvendig for å dempe de rettslige og økonomiske konsekvensene av å innvilge DACA-mottakere. Vi ber om at disse reformene blir inkludert i all lovgiving angående statusen for DACA-mottakere, sier Det hvite hus’ leder for juridiske anliggender, Mark Short.

De fleste demokrater er imot flere av kravene. I en felles uttalelse sier Demokratenes ledere i Senatet og Representantenes hus, Chuck Schumer og Nancy Pelosi, at listen «går langt forbi det som er akseptabelt» og at den viser ingen forsøk på kompromiss.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]