Birkeland 20171010. En politimann er alvorlig skadet etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland. Politiets etterforskere er på stedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En politimann ble alvorlig skadd under skytetrening på øvingsfeltet i Birkenes i Aust-Agder tirsdag. Bombegruppa er på plass for å sikre åstedet.

Det er uklart hvorfor Agder politidistrikt fant det nødvendig å be bombegruppa til Oslo politidistrikt sikre åstedet i påvente av kriminaltekniske undersøkelser. I 17-tiden tirsdag var gruppa på plass og startet sitt arbeid.

Hendelsen som endte med at en polititjenestemann ble alvorlig skadd, fant sted på politiets øvingsarena i Birkenes kommune tirsdag formiddag. Verken det lokale politiet eller Spesialenheten vil gi detaljer om hva som skjedde på skytebanen. Det dreier seg ikke om et vådeskudd, og Spesialenheten har ikke opplysninger om at tjenestemannen er skutt med vilje.

Helle Gulseth, etterforskningsleder og påtaleansvarlig i Spesialenheten for politisaker, vil ikke opplyse om skadene skyldes sprengstoff, men bekrefter overfor NTB at det er opprettet sak som blant annet omfatter uforsiktig omgang med sprengstoff.

Skadd under skytetrening

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og har opprettet en sak som gjelder straffelovens paragraf 188 , som omhandler uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver, sier Helle Gulseth til NTB.

Etterforskerne og krimteknikere fra Kripos ankom åstedet omtrent samtidig med bombegruppa fra Oslo.

– Det er en ansatt i Agder politidistrikt som er skadd, og hendelsen skjedde under skytetrening. Ellers er det lite vi kan si foreløpig, sier Gulseth.

– Ikke vådeskudd

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10 tirsdag formiddag, og selv om dette skjedde under skytetrening, er det ikke snakk om et vådeskudd, ifølge politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt. Hun har ikke besvart NTBs henvendelser tirsdag kveld, men opplyser til Fædrelandsvennen at det var flere politifolk til stede ved øvingsarenaen da hendelsen fant sted.

– Dette var en ordinær treningsdag som alle våre politifolk har med jevne mellomrom, sier hun.

Sykehuset opplyser at tilstanden til politimannen er alvorlig, men stabil.

Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]