STOCKHOLM, SVERIGE 20161118. Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé håller pressträff i riksdagen i Stockholm på fredagskvällen och meddelar att Per Nilsson får lämna posten som kommunikationschef.
annonse
annonse

Ledelsen i Høyres svenske søsterparti åpner for anonyme vitnemål for å gjøre enklere å vitne i retten i saker knyttet til gjengkriminalitet, det melder Sveriges Radio.

Moderaternas landsmøte innledes på torsdag. Ledelsen i det svenske høyrepartiet har lagt frem en rekke rettspolitiske forslag. Et av forslagene åpner opp for at den som vitner i retten skal ha rett til å være anonyme, når det kommer til alvorlig kriminalitet.

-Det er klart at dette bryter med den rettspraksis vi har på området i Sverige. Men jeg syns at det er viktig å legge til at det kommer til å ha lavere verdi som bevis når retten skal se på det, sier Tomas Tobé, rettspolitisk talsperson i Moderaterna og presiserer at dette kun skal benyttes i unntaksvis.

annonse

Alle i partiet er likevel ikke enige i forslaget. Lederen for ungdomspartiet Moderata Ungdomsforbundet ønsker at partiet skal droppe forslaget.

-Hovedproblemet blir jo at man kan anklage til høyre og venstre og i prinsipp hvem som helst. Jeg ser det her som å åpne Pandoras eske. Om vi begynner å kompromisse på rettsstaten, hvor ender det i så fall? Derfor har jeg reservert meg, sier han til Sveriges Radio.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon