STOCKHOLM, SVERIGE 20161118. Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé håller pressträff i riksdagen i Stockholm på fredagskvällen och meddelar att Per Nilsson får lämna posten som kommunikationschef.
annonse

Ledelsen i Høyres svenske søsterparti åpner for anonyme vitnemål for å gjøre enklere å vitne i retten i saker knyttet til gjengkriminalitet, det melder Sveriges Radio.

Moderaternas landsmøte innledes på torsdag. Ledelsen i det svenske høyrepartiet har lagt frem en rekke rettspolitiske forslag. Et av forslagene åpner opp for at den som vitner i retten skal ha rett til å være anonyme, når det kommer til alvorlig kriminalitet.

-Det er klart at dette bryter med den rettspraksis vi har på området i Sverige. Men jeg syns at det er viktig å legge til at det kommer til å ha lavere verdi som bevis når retten skal se på det, sier Tomas Tobé, rettspolitisk talsperson i Moderaterna og presiserer at dette kun skal benyttes i unntaksvis.

annonse

Alle i partiet er likevel ikke enige i forslaget. Lederen for ungdomspartiet Moderata Ungdomsforbundet ønsker at partiet skal droppe forslaget.

-Hovedproblemet blir jo at man kan anklage til høyre og venstre og i prinsipp hvem som helst. Jeg ser det her som å åpne Pandoras eske. Om vi begynner å kompromisse på rettsstaten, hvor ender det i så fall? Derfor har jeg reservert meg, sier han til Sveriges Radio.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon