STOCKHOLM, SVERIGE 20161118. Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé håller pressträff i riksdagen i Stockholm på fredagskvällen och meddelar att Per Nilsson får lämna posten som kommunikationschef.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ledelsen i Høyres svenske søsterparti åpner for anonyme vitnemål for å gjøre enklere å vitne i retten i saker knyttet til gjengkriminalitet, det melder Sveriges Radio.

Moderaternas landsmøte innledes på torsdag. Ledelsen i det svenske høyrepartiet har lagt frem en rekke rettspolitiske forslag. Et av forslagene åpner opp for at den som vitner i retten skal ha rett til å være anonyme, når det kommer til alvorlig kriminalitet.

-Det er klart at dette bryter med den rettspraksis vi har på området i Sverige. Men jeg syns at det er viktig å legge til at det kommer til å ha lavere verdi som bevis når retten skal se på det, sier Tomas Tobé, rettspolitisk talsperson i Moderaterna og presiserer at dette kun skal benyttes i unntaksvis.

Alle i partiet er likevel ikke enige i forslaget. Lederen for ungdomspartiet Moderata Ungdomsforbundet ønsker at partiet skal droppe forslaget.

-Hovedproblemet blir jo at man kan anklage til høyre og venstre og i prinsipp hvem som helst. Jeg ser det her som å åpne Pandoras eske. Om vi begynner å kompromisse på rettsstaten, hvor ender det i så fall? Derfor har jeg reservert meg, sier han til Sveriges Radio.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]