Oslo 20151125. Anniken Huitfeldt (Ap) før spørretimen i Stortinget onsdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Arbeiderpartiet utelukker ikke å bruke mer penger på Hæren og Heimevernet enn det langtidsplanen for Forsvaret legger opp til.

Arbeiderpartiet føler seg ikke bundet av forsvarsforliket med Høyre og Frp når Stortinget skal behandle landmaktutredningen som regjeringen legger fram fredag, varsler Aps forsvarspolitiske talsperson Anniken Huitfeldt.

I forsvarsforliket som regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet inngikk med Ap før sommeren, heter det at rammene skal økes med 160 milliarder kroner over de neste 20 årene. Landmaktutredningen holder seg innenfor denne rammen, varslet forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag.

– Når landmaktutredningen kommer, vil vi ta stilling til den på selvstendig grunnlag. Vi er ikke bundet av forliket når vi skal ta stilling til landmaktutredningen. Forliket gjelder to tredeler av Forsvaret. Den siste delen, som ble utsatt, må vurderes på selvstendig grunnlag. Det gjelder både prioriteringene som skal gjøres, og rammene som gjelder, sier Huitfeldt til NTB.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]