Oslo 20170919. Jonas Gahr Støre under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover å rydde opp i det som blir omtalt som «fryktbasert ledelse» av valgkampen. Selv sier han at han knapt var på kontoret.

– Vi lytter til tilbakemeldinger fra ansatte etter valgkampen. Og der var det noen negative tilbakemeldinger som vi tar på alvor. Vi har møtt klubben og snakket igjennom det med det måå sørge for at vi videre skal ha et arbeidsmiljø som gjør at folk trives og gjør sitt beste. Det har vi god dialog og forståelse med klubben om. Det er mitt ansvar å påse at vi får til det, sier Støre til Dagens Næringsliv.

I en intern rapport har de ansatte i partiet varslet om fryktbasert ledelse under valgkampen. Den er basert på hvordan Ap-ansatte i stortingsgruppen opplevde åjobbe i det sentrale partiapparatet under denne perioden.

Rapporten, som er sendt til partiledelsen og først ble omtalt i VG, forteller om en ledelse som fikk enkelte til å oppleve et så stort press at de låste seg inne påtoalettet og gråt.

– Kjenner du deg igjen, eller er det nytt for deg?

– Jeg var ute i valgkamp under hele valgkampen og var knapt innom kontoret. Men vi lytter og tar dette på alvor, og det er flere stemmer som vi skal ta med oss, sier Støre.

Internt i partiet blir nestleder Trond Giske av flere kilder omtalt som den reelle valgkampsjefen. Han ledet mediesentralen på Youngstorget, der han koordinerte medieutspill og hvordan organisasjonen skulle håndtere valgkampen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]