Egypt's President Abdel Fattah al-Sisi attends a ceremony to sign military contracts with French Prime Minister Manuel Valls (unseen) at the Ittihadiya presidential palace in Cairo, Egypt, October 10, 2015. French Prime Minister Manuel Valls and Defence Minister Jean-Yves Le Drian will meet Egyptian President Abdel Fatah al-Sisi and his Prime Minister Sherif Ismail to discuss bilateral relations and regional and international issues of mutual concern. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det egyptiske parlamentets forsvars- og nasjonalsikkerhetskomité sa mandag i en offisiell uttalelse at medlemmer av komitéen har utarbeidet en erklæring om “takknemlighet, tillit og støtte” til Egypts president Abdel-Fatah Al-Sisi. Erklæringen anmoder også president Al-Sisi om å delta i Egypts presidentvalg i 2018.

Komitéen skal være godt fornøyd med Al-Sisis innsats så langt: “Etter fire år i presidentembetet, har Al-Sisi vært i stand til å gjenopprette stabiliteten hjemme og Egypts forhold til de fleste land i verden på en måte som tjener landets nasjonale og økonomiske interesser,” sa lederen av komitéen, Kamal Amer. Han la til at: “medlemmene av komitéen ønsker at Al-Sisi fullfører sitt program som fokuserer på å opprettholde Egypt som en stat basert på demokratiske verdier, sosial rettferdighet og religiøs toleranse.” Amer lovpriste også Al-Sisi for å ha kjempet en voldsom kamp mot terrorisme og ekstremistiske organisasjoner, og ledet en kampanje for å reformere religiøs diskurs.

Uttalelsen la også til at forsvars – og nasjonal sikkerhetskomitéen ønsker at al-Sisi deltar i det egyptiske presidentvalget i 2018, og at den planlegger å støtte hans kandidatur: “Komiteens medlemmer ønsker å se at president Al-Sisi deltar i dette valget fordi dette er svært viktig for landets sikkerhet og stabilitet,” sa Amer og la til: “Utvalget vil lede en kampanje som har som målsetting å mobilisere støtte for president Al-Sisi i neste års valg.”

President Al-Sisi har hittil avvist å offisielt annonsere sitt kandidatur til neste års presidentvalg. Han skal imidlertid være ”klar for å delta i presidentvalget hvis egypterne ønsker det.”

 

Les mer:

Al Ahram. Egypt parliament’s defence committee recommends President Sisi runs for second four-year term, 9 oktober 2017.

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]