FILE - In this May 9, 2011 file photo, EU flags fly outside the European Commission headquarters in Brussels. Kathy Brison of the Belgian food safety agency said Sunday Aug. 6, 2017, that Belgian food safety authorities began investigating possible pesticide contamination in eggs in early June, several weeks before the public was made aware of a food safety scare now affecting several European countries. (AP Photo/Yves Logghe, FILE)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EUs medlemsland klarer ikke å bli enige om siste del av det nye regelverket som skal gjelde for bankene etter finanskrisen. Nå er EU-kommisjonen lei av å vente.

EU-kommisjonen legger nå fram et nytt veikart for ferdigstilling av reformen.

– Vi ønsker en banksektor som klarer å absorbere kriser, og hvor risikoen deles gjennom private kanaler, slik at skattebetalerne ikke blir de første som må punge ut. I dag legger vi fram pragmatiske ideer for å komme videre, sier EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis i en pressemelding.

EU-kommisjonen kaller det nye veikartet ambisiøst, men realistisk. Målet er å oppnå enighet i løpet av 2018.

EUs bankunion har gradvis kommet på plass i kjølvannet av finanskrisen og den påfølgende gjeldskrisen i eurosonen.

Tanken har vært å sikre mer solide banker. Samtidig er det utviklet nye regler som skal sikre at det ikke bare er skattebetalerne som må lide hvis banker går over ende.

Spørsmålet skal følges opp på et eget toppmøte for eurosonen i desember.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]