Evje 20140701. Forsvaret fellesopptak til Sjøforsvarets befalsskoler og krigsskole er i fase to på Evjemoen. Kandidatene utsettes for fysiske tester som lag, for å finne egnede ledere som tenker på laget og har omsorg for hverandre. De utfordres på diveres tester under fase to, slik at selektørene kan sitte igjen med de beste lederne. Her ser vi kandidater i båreløypa der de må som lag frakte en tenkt såret pasient. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

For ti år siden brukte Forsvaret 40 millioner kroner på å kjøpe 3.450 sett kommunikasjonsutstyr med hørselsvern. I dag er kun 40 av settene i bruk. 

– Dette er et materiell som muliggjør kommunikasjon mellom soldater og andre enheter, samtidig er det et hørselsvern. Kommer det en høy lyd, lukker hørselvernet lyden ute, forklarer seniorrådgiver Asgeir Spange Brekke i Forsvarsmateriell.

Ifølge NRK er kun 40 av settene i bruk, og samtidig stiger prislappen på investeringen fra 2007. Forsvaret har de siste årene utviklet ørepropper i flere størrelser, og oppgradert enheten med ny datainnmat, noe som har kostet 250.000 kroner.

Utstyret skal ha vært gjennom omfattende testing før de ble kjøpt inn, men likevel oppsto det problemer da de skulle tas i bruk. Soldater meldte om gnagsår og irritasjon i øregangene og noen blødde ut av ørene.

Ifølge Forsvaret ligger 2.000 av settene nå på verksted for programvareoppgradering og pakking. Når de faktisk skal ut i avdelingene, er det ingen som vet helt konkret.

– Nå må vi fokusere på at vi har gjort oppgraderingene, og at vi har fått dem opp og gå som tiltenkt. Nå håper vi de blir tatt i bruk i avdelingene i Forsvaret, sier Brekke.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]