Irakisk domstol med arrestordre mot kurdisk valgkomitéleder

Foto: AFP PHOTO / SAFIN HAMED

En irakisk domstol har utstedt en arrestordre mot lederen og to medlemmer av komiteen som organiserte folkeavstemningen om kurdisk uavhengighet.

Folkeavstemningen ble avholdt i slutten av september i det selvstyrte kurdiske området i Nord-Irak. Den endte ifølge kurdiske myndigheter med at nær 93 prosent sa ja til et uavhengig Kurdistan.

Folkeavstemningen er erklært ulovlig av irakiske myndigheter.

Domstolen som onsdag utstedte arrestordren opplyser at den handler på oppfordring fra Det nasjonale sikkerhetsrådet som ledes av statsminister Haider al-Abadi.

(©NTB)


Publisert: okt 11, 2017 @ 2:36 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.