Katalansk talsperson: -Uavhengighet var en symbolsk

Foto: AFP PHOTO / Josep LAGO

En talsmann for den katalanske regjeringen sier at uavhengighetserklæringen undertegnet av Catalonias leder og parlamentsmedlemmer, var en «symbolsk handling».

– Det var en symbolsk handling der vi alle skrev under på at vi er fast besluttet på å erklære uavhengighet, sier talsperson Jordi Turull for den katalanske regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

Han tilføyer at en offisiell uavhengighetserklæring må komme fra det katalanske parlamentet.

Spanias regjering sitter nå i krisemøte for å diskutere uavhengighetserklæringen, som Catalonias leder Carles Puigdemont underskrev tirsdag, men som han samtidig satte på vent for gi samtaler med Madrid en mulighet.

(©NTB)


Publisert: okt 11, 2017 @ 5:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.