Kenyas president kan vinne valget automatisk etter lovendring

President Uhuru Kenyatta. Foto: AP Photo/ Sayyid Abdul Azim

Kenyas nasjonalforsamling har vedtatt en lovendring som fastslår at hvis en presidentkandidat trekker seg fra et omvalg, så vinner den andre kandidaten. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters onsdag formiddag.

Endringen i valgloven åpner for at sittende president Uhuru Kenyatta automatisk vinner valget 26. oktober ettersom opposisjonsleder Raila Odinga tirsdag trakk seg som kandidat.

Kenyatta vant presidentvalget 8. august, men resultatet ble annullert blant annet som følge av uregelmessigheter under opptellingen, noe som ble regnet som en stor seier for Odinga.

Odinga krever nå en rekke endringer i valgprosedyrene før valget gjennomføres.

I en høyesterettsavgjørelse fra 2013 fastslås det at hvis en kandidat dør eller trekker seg, så må hele valgprosessen starte på nytt.

(©NTB)


Publisert: okt 11, 2017 @ 11:57 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.