Mann siktet for Belgia-terroren i 2016

Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Belgisk politi har pågrepet og siktet en 39 år gammel mann for terrorforbrytelser i forbindelse med selvmordsangrepene i Brussel i mars 2016.

Mannen, som er belgisk statsborger, skal fremstilles for en domstol i løpet av de kommende dagene, opplyser den føderale påtalemyndighetens kontor onsdag.

– Han er siktet for å ha deltatt i en terrorgruppes aktiviteter, terrordrap og forsøk på terrordrap, som gjerningsmann og medvirkende, heter det i pressemeldingen fra påtalemyndigheten.

Myndighetene gir ingen detaljer om 39-åringens antatte bånd til selvmordsbomberne som drepte totalt 32 mennesker på Brussel internasjonale flyplass og en metrostasjon 22. mars i fjor.

Opplysningene gjøres kjent dagen etter at belgisk politi meldte at politiet hadde utført et titall antiterroraksjoner der fire personer ble pågrepet.

Tidligere er ni personer blitt siktet for angrepene.

Najim Laachraoui og Ibrahim El Bakraou sprengte seg selv i avgangshallen på Zaventem-flyplassen 22. mars 2016. Kort tid etter angrep Ibrahims bror Khalid metrostasjonen Maalbeek.

(©NTB)


Publisert: okt 11, 2017 @ 2:29 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.