Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) blir nytt likestillings- og diskrimineringsombud etter Sunniva Ørstavik fortalte likestillingsminister Solveig Horne på en pressekonferanse fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm etterlyser en handlingsplan mot muslimhat i Norge.

– Regjeringen har lagt fram en god handlingsplan mot antisemittisme. Vi trenger en tilsvarende plan for hat mot muslimer, sier Bjurstrøm til Klassekampen.

På vegne av ombudets brukerutvalg, en samling av 16 ulike organisasjoner som arbeider for ulike grupper som utsettes for diskriminering og trakassering, har hun levert en rekke innspill til hva statsminister Erna Solberg (H) kan ta med i regjeringserklæringen til Solberg II-regjeringen. En egen handlingsplan mot muslimhets er blant kravene.

annonse

– Vi er i en situasjon i dette landet hvor det er mange fordommer og negative holdninger mot folk med muslimsk bakgrunn, sier hun.

Ombudet er i gang med en gransking av nettdebatten i sentrale norske medier. Resultatene skal legges fram på en konferanse i slutten av november. Målet er å kunne bedre dokumentere hvem som hetses, av hvem og på hvilke saksfelt.

Hun presiserer at hun synes Solberg har vært god på mange områder når det gjelder å bekjempe hets og dårlig debattklima.

annonse

– Men det blir for tamt. Jeg savner at hun blir tydeligere, sier Bjurstrøm.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon