Illustrasjonsbilde: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Politimannen som ble alvorlig skadd i en eksplosjonsulykke på politiets skytebane i Birkenes tirsdag, er lagt i koma og må gjennom nye operasjoner.

Politimannen pådro seg alvorlige skader på politiets øvingsarena på Flakke Loner i Birkenes like før klokken 10 tirsdag formiddag. Senere på dagen ble han fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, der han gjennomgikk nye operasjoner.

– Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt i en pressemelding onsdag.

annonse

Politimannen skal onsdag gjennom flere nye operasjoner, bekrefter politimesteren.

Spesialenheten for politisaker ønsker ikke å si noe om alder på politimannen, hvilken rolle han hadde under øvingen, eller hva slags øvelse som foregikk da ulykken skjedde.

– Men det var en eksplosjonsulykke, bekrefter etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten overfor NTB onsdag.

annonse

Spesialenheten opplyste tirsdag at de har opprettet sak med hjemmel i straffelovens paragraf 188 , som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

Ifølge TV 2 var det 16 polititjenestemenn og instruktører til stede da ulykken skjedde, men dette vil ikke Spesialenheten bekrefte.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge de faktiske forhold og vurderer å komme med en uttalelse om saken i løpet av dagen, sier Gulseth.

Spesialenheten for politisaker har ansvaret for etterforskningen av saken. Bombegruppen i Oslo politidistrikt har undersøkt åstedet i samarbeid med kriminalteknikere fra Kripos. Dette arbeidet er ikke avsluttet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon