Oslo 20170905. Statsminister Erna Solberg (H) under Høyres skolevalgvake på Høyres Hus tirsdag kveld. Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringen har ikke noe imot å vurdere om pleiepengeordningen kan forbedres, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Vi kommer nok til å støtte at vi kan gå inn og se på dette. Forslaget er at regjeringen skal komme tilbake, og det kan vi godt gjøre. Men det må inn i et budsjett, sier hun til NTB.

Solberg opplyser at pleiepengeordningen er et hjertebarn for Høyre og Frp.

– Det er ingen grunn til at vi skal være imot å gjøre forbedringer i en sånn ordning. Men det må inn det samme systemet som alle andre store økonomiske prioriteringer, og vi må vite hvilke skjevheter vi skaper, fortsetter hun.

Hun holder fast ved at regjeringen har gjort ordningen enklere og bedre.

Da ordningen ble lagt om fra 1. oktober, var hensikten blant annet å nå flere, men da ble det også innført nye begrensninger på støtten, både for hvor lenge man kan få den og hvor stor del av foreldrenes inntekt som kompenseres.

De siste månedene har historier om at familier med alvorlig syke barn opplever økonomisk usikkerhet blitt fortalt i mediene og spredd på sosiale medier.

Både SV og KrF har denne uka fremmet forslag om å gjøre om på ordningen igjen. Begge de to partiene, samt MDG, stemte imot endringene da de ble behandlet i Stortinget i vår. Senterpartiet sa etter valget at partiet vil se på ordningen på nytt. Tirsdag varslet også Ap at de kan snu, fordi endringene har hatt «uønskede konsekvenser». Dermed går det mot et flertall for å endre ordningen, uavhengig av regjeringspartienes syn på saken.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]