20171006. Steinar J. Olsen gründer og eier av Stormberg er årets mottaker av Åpenhetspris 2017 som deles ut av Mental Helse og Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Jan Rune Eide / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Steinar J. Olsen, eier av den norske klesprodusenten Stormberg, er tildelt Åpenhetsprisen for sitt arbeid med å inkludere sårbare grupper.

– Vi trenger flere bedrifter som Stormberg. Bedrifter som aksepterer at folk kan slite og ha hull CV-en, men likevel gir dem en sjanse i arbeidslivet, sier landsleder i Mental Helse, Kristian Kise Haugland.

Prisen deles ut av Mental Helse og Verdensdagen for psykisk helse.

– Åpenhetsprisen skal gis til en person eller organisasjon som gjør en ekstra innsats for å redusere stigmatisering. Derfor er Steinar J. Olsen en verdig mottaker av Åpenhetsprisen, sier han.

En fast andel av medarbeiderne hos Stormberg vært personer med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge mennesker som ikke har trivdes på skolen, flyktninger og personer med psykiske- eller fysiske helseplager.

Olsen utfordrer næringslivet til å gi dem som sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet, en jobbsjanse.

– Åpenhetsprisen er en stor oppmuntring og en anerkjennelse av vår noe utradisjonelle måte å rekruttere på. Jeg håper våre gode erfaringer med å ansette mennesker som mangler CV eller som har hull i CV-en, kan inspirere arbeidsgivere til å inkludere flere, sier Steinar J. Olsen.

Prisen er et kunstverk og en gavesjekk på 10.000 kroner. Pengene utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren. Olsen har valgt Krisesenteret, der pengene skal øremerkes velferdstiltak for barn.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]