Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at Oslo tinghus installerte røntgenkontroll i mai er det gjort tolv beslag av stikk- og slagvåpen, skriver VG.

Det er beslaglagt både batonger, dolker og små kniver som kan skjules i kredittkortmapper i løpet av fire måneder siden adgangskontroll og røntgenfotografering ble installert i mai i år.

Oslo tinghus besøkes daglig av rundt 1.000 personer.

– Det mest alvorlige beslaget er nok en såkalt kubotan, som er et slagvåpen med riller i håndtaket og en spiss i enden. Det er et ordentlig stygt våpen som er lett å skjule, men som er ment å slås eller stikkes inn i store muskelgrupper på et menneske. Det er ikke noen naturlig gjenstand å ha på seg, sier sikkerhetssjef i Oslo tinghus, Frode Wold til VG.

Adgangskontrollen, som de ansatte i tinghuset har etterlyst i mange år, kostet 2,5 millioner i investeringer i bygget og har en årlig driftskostnad på rundt 5 millioner kroner.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]